Dr. Gerő Marianne - Reumatológus, Homeopata


Kb. 25 éve találkoztam először azzal, hogy másképp is lehet gyógyítani, mint amit addig tanultam. Egy akupunktúrás kezelés volt az, ami megoldotta az akkori problémámat, és egyúttal felkeltette a kíváncsiságomat. Meg akartam érteni, hogy hogyan lehetséges egy tucat tű segítségével megoldani olyan egészségügyi problémát, amit az iskola medicina nem volt képes.

Nagyon sok tanulás és sok-sok évi kitartó munka vezetett el a Kínai Orvoslás megértéséig, és onnan már csak egy következő lépés volt a homeopátiával való találkozás. A homeopátia lett életem nagy szerelme, olthatatlan szenvedélye, valami, ami az egész orvosi gondolkodásomat tovább formálta és eljuttatott addig a felismerésig és döntésig, hogy ma már az akupunktúrát is magam mögött hagyva csak és kizárólag homeopátiával foglalkozom, és azzal gyógyítok.

Miért jelent a homeopátia számomra egy teljes értékű gyógyítási lehetőséget?

Azért, mert a teljes embert nézi, annak minden testi-lelki problémáját egy egységes egészként és mégis, magában foglalja azt a tudást is, amit az egyetemen és később, mint reumatológus megtanultam. Lehetőséget teremt az állandó tanulásra, és a betegek és a betegségek egyre mélyebb megértésére, és időnként (természetesen nem mindig, de ahogy az ember tudása egyre mélyül, egyre gyakrabban) arra a szinte eufórikus érzésre is, amikor a homeopátiás szerek segítségével az ember valóban tud a betegnek segíteni, amikor valódi gyógyulási folyamatnak lehetünk részesei, és a beteg mélyreható testi-lelki szenvedéstől szabadulhat meg.