Dr. Marianne Gerő - Reumatologist, Homeopath


Kb. 25 éve találkoztam először azzal, hogy másképp is lehet gyógyítani, mint amit addig tanultam. Egy akupunktúrás kezelés volt az, ami megoldotta az akkori problémámat, és egyúttal felkeltette a kíváncsiságomat. Meg akartam érteni, hogy hogyan lehetséges egy tucat tű segítségével megoldani olyan egészségügyi problémát, amit az iskola medicina nem volt képes.

Nagyon sok tanulás és sok-sok évi kitartó munka vezetett el a Kínai Orvoslás megértéséig, és onnan már csak egy következő lépés volt a homeopátiával való találkozás. A homeopátia lett életem nagy szerelme, olthatatlan szenvedélye, valami, ami az egész orvosi gondolkodásomat tovább formálta és eljuttatott addig a felismerésig és döntésig, hogy ma már az akupunktúrát is magam mögött hagyva csak és kizárólag homeopátiával foglalkozom, és azzal gyógyítok.

Miért jelent a homeopátia számomra egy teljes értékű gyógyítási lehetőséget?

Azért, mert a teljes embert nézi, annak minden testi-lelki problémáját egy egységes egészként és mégis, magában foglalja azt a tudást is, amit az egyetemen és később, mint reumatológus megtanultam. Lehetőséget teremt az állandó tanulásra, és a betegek és a betegségek egyre mélyebb megértésére, és időnként (természetesen nem mindig, de ahogy az ember tudása egyre mélyül, egyre gyakrabban) arra a szinte eufórikus érzésre is, amikor a homeopátiás szerek segítségével az ember valóban tud a betegnek segíteni, amikor valódi gyógyulási folyamatnak lehetünk részesei, és a beteg mélyreható testi-lelki szenvedéstől szabadulhat meg.

 

Bettina Szilágyi - Homeopath (BSc -London)


handsKis korom óta a homeopátia világában nőttem fel, hiszen édesanyám (Dr. Gerő Marianne) egy homeopata orvos. Sikereit nézve Ő lett a példaképem, így nem is volt igazán kérdés, hogy mi leszek, ha nagy leszek.

Főiskolai tanulmányaimat Prestonban kezdtem (University of Central Lancashire), majd Londonban fejeztem be (Center for Homeopathic Education). Bár a főiskolai évek alatt is volt kötelező szakmai gyakorlat, úgy éreztem még több tapasztalatra van szükségem, mielőtt elkezdem a saját praxisom. Ezért klinikai tréning után néztem Indiában, ahol a homeopátia nagyon elterjedt és talán a legeredményesebben is használják.

Végül három hónapot töltöttem a Mumbai-i iskolához tartozó két fantasztikus orvos klinikáján, Dr. Bhawisha és Shachindra Joshinál, akiknek örökké hálás leszek ezért a felejthetetlen lehetőségért és mindazért a tudásért amit tőlük kaptam. Most mindezen tudás és tapasztalat birtokában szeretnék minél több embernek segíteni.

 

Mindkettőnk álma volt, hogy egyszer majd együtt dolgozhassunk, ami most valóra vált újonnan elkészült rendelőnkkel, ahova szeretettel várunk mindenkit!